Kelab Penyokong Bola Sepak Malaysia: xbox 360 vs PS3 - Kelab Penyokong Bola Sepak Malaysia

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

Malaysia Power
lipans  : (17 April 2014 - 03:11 PM) ... The committee also approved the proposal to rank the member associations based on their national teams' and clubs’ performance over last four years in AFC competitions. Thirty per cent of points will be allocated for national teams’ performances, while 70 per cent will be for the clubs’ showings.

Upon confirmation of the rankings, the countries ranked 1 to 24 will be eligible to play in the AFC Champions League. Those ranked 25 to 32 will be eligible to participate in the AFC Cup group stage, while the remaining countries ranked between 33 to 47 will be provided an opportunity to play in the AFC Cup play-off stage.
lipans  : (17 April 2014 - 10:25 AM) asian cup 2019 akan jadi 24 team. So takda alasan lagi untuk tidak layak kali ni.
lipans  : (17 April 2014 - 10:25 AM) http://www.aseanfoot...org/v2/?p=16122
Lanun.Land  : (14 April 2014 - 11:26 AM) pertukaran dengan nazmi faiz ke
lipans  : (14 April 2014 - 10:10 AM) pkns nak hazwan bakri....
Lanun.Land  : (13 April 2014 - 02:37 PM) atm semakin di landasan tepat..memburu kejuraan Liga Primer 2015
wandin07  : (12 April 2014 - 10:50 PM) x la..
Lanun.Land  : (12 April 2014 - 03:34 PM) hang baru balik larkin ke wandin?
wandin07  : (12 April 2014 - 02:02 AM) xpa2...next game lwn sabah bagi menang
wandin07  : (12 April 2014 - 02:02 AM) kalah pulak penang mlm ni..
lipans  : (10 April 2014 - 05:26 PM) Akademi Bolasepak Negara Mokhtar Dahari.
Lanun.Land  : (07 April 2014 - 04:35 PM) jom malam ni g selayang... felda vs kedah
wandin07  : (04 April 2014 - 09:58 AM) ak da balik last 2week ago.\
wandin07  : (04 April 2014 - 09:58 AM) x la..
Lanun.Land  : (02 April 2014 - 10:03 AM) wandin.. minggu ni balik penang x
Lanun.Land  : (01 April 2014 - 10:55 AM) uish kompang2
ghost  : (01 April 2014 - 10:42 AM) hehe
ghost  : (01 April 2014 - 10:41 AM) bang barney
wandin07  : (31 March 2014 - 02:37 PM) memasing sibuk kot
wandin07  : (31 March 2014 - 02:36 PM) sejuk jer...
Resize Shouts Area

  • (2 Pages) +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

xbox 360 vs PS3

#1
User is offline   orangbiasa 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 325
  • Joined: 19-December 08
  • LocationPasir Gudang, Johor
sesiapa yang sudah memiliki ps3 atau xbox 360 sila berikan komen terhadap kedua2 konsol tersebut..
aku bercadang nak beli salah satu daripadanya.. so aku nak dptkan informasi yang mana lebih berbaloi..
sebelum ni aku beli xbox dan aku dapati joystik xbox mudah rosak dan cd game untuk xbox xbanyak berbanding ps2.. sekarang aku nak upgrade antara ps3 atau xbox360.. sape yang ada experience tentang kedua konsole ni sila bagi komen.. please...
Aku Lahir di MALAYSIA, Aku membesar di MALAYSIA, Aku belajar di MALAYSIA, Aku hidup di MALAYSIA, AKU SOKONG PASUKAN BOLA SEPAK MALAYSIA
0

#2
User is offline   Pengulas_Kaki 

  • Pengulas HMC Committee
  • Group: Members
  • Posts: 2087
  • Joined: 23-October 08
  • LocationPlanet pluto
Aku skrg layan xbox 360 elite.. yg ni lebih best... wireless console, x mudah rosak, graphic game superb.. tapi harga mahal, RM1000 lebih.. aku nyer beli kat oversea...dalam USD 800 keatas..murah skit....hehehe... Kalo main game bola, gerenti 'power' punyer.. skrg, aku hantar xbox aku ke kedai utk modified supaya bleh main guna CD murah....ehehehe :D

baik ko bacer ni, http://reviews.cnet....-6400489-1.html
0

#3
User is offline   Junpyo 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 418
  • Joined: 30-April 09
  • LocationSebelah umah David Beckham
ps3 kalo ko sanggup beli game dia yg mahal tu takpe la.. grafik mmg ps3 mng skit.. lgi pakai lcd full hd pakai cable hdmi... rege lebih kurg jer bro.. tp buat msa sekarg bek ko beli x box jer.. balik umah terus leh men game pirates.. Aku br je beli x box 360 Pro minggu pas leh tahan la dia punyer grafik... Men game Prototype fuh best giler... Tapi aku kempunana nak men god of war 3 sbb hanya utuk ps3 ja...

Cd x box skrg lebih byk dari ps 2 jgn risau... ;D
RempitMalaya.com
0

#4
User is offline   orangbiasa 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 325
  • Joined: 19-December 08
  • LocationPasir Gudang, Johor
trima kasih bro.. hahaha sekarang baru aku ada keyakinan nak beli.. nampaknya xbox 360 mgatasi segalanya..
ujung bulan ni leh la aku beli.. thanks..
Aku Lahir di MALAYSIA, Aku membesar di MALAYSIA, Aku belajar di MALAYSIA, Aku hidup di MALAYSIA, AKU SOKONG PASUKAN BOLA SEPAK MALAYSIA
0

#5
User is offline   Junpyo 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 418
  • Joined: 30-April 09
  • LocationSebelah umah David Beckham
Posted Image

Pastu hang beli game ni besh giler grafik cung ... game bola besh main fifa dari PES dgn x box ni..huhu
RempitMalaya.com
0

#6
User is offline   mslpatcher 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 252
  • Joined: 09-November 08
Nak tanya, sesiapa boleh tolong jawab.
Kalau beli XBox 360 ni yg sudah mod, ada waranti kah. Cam na waranti dia. kalau rosak cam na.
Oh ya, aku kalau dapat beli pun, mesti beli kat Kota Kinabalu je.


PS3 skg ni, kalau beli direct dari Sony Centre, ada waranti MALAYSIA.

tolong jawap, please.
0

#7
User is offline   MuhammadFirdausAR 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 536
  • Joined: 24-October 08
  • LocationWeekend di Shah Alam..Raya di bota..belajar HAKIKAT di Melaka.

orangbiasa said:

trima kasih bro.. hahaha sekarang baru aku ada keyakinan nak beli.. nampaknya xbox 360 mgatasi segalanya..
ujung bulan ni leh la aku beli.. thanks..


bro...baik beli ps3...cable pakai hdmi..pastu ps3 ni, belum capai keupayaan sebenar lagi...game2 dalam ps3 sekarang, belum capai tahap maximum keupayaan sebanar konsol ps3..dengar2nye banyak lagi kehebatan yang akan menyusul...contohnye kalau tengok prebiu game gran tourismo 5, gambar superb habis..real giler..tapi blum launching lagi..

...dan bile pikir pasal game mahal, memang xdinafikan...pakai bluray, xleh cetak rompak lagi...tapi kene jugak ingat, kalau main dvd game xori untuk xbox, lens cepat rosak..sebab tu la kalau kite perati, game ps2, kerap2 xleh nak load n read..sebab selalu sangat main game pirate...pastu mulela lens rosak...

ps3 ni pakai teknologi bluray, xbox pakai dvd biase...memang kalau perati game2 ps3 n xbox dari tahun 2007-2009, nampak quality grafik kedua2 game sama tapi tu sebab ps3 blum capai keupayaan sebanar..tapi dari tahun 2010 n onwards, dikatakan akan kuar game2 grapic hampir real...

n dulu mase main game ps2 or pc, kite beli or donload banyak2 game, bukan kite main semua pun...last2 main sesetengah game je...same la macam ps3, beli game yang nak main je, xyah beli game2 merapu yang xbest..dan harge game ps3 xturun banyak kalau ko jual balik...aku ade beli used game metal gear solid 4 rm90 dalam tenet, pastu beberape bulan lepas aku dah malas nak main game tu, aku jual kat mudah rm100..ade je org beli...kadang2 komuniti ps3 swap game sesama membe or jual kat tenet sebagai used item..n dvd bluray ps3 amatlah susah nak calar...

adik aku ade xbox kat australia..dia main game fifa10..pastu kat malaysia dia try main fifa10 dalam ps3, dia kate memang quality ps3 lagi bagus...tapi kene pakai monitor full hd la..baru superb!!

pecayela cakap aku...ko xkan nyesal n xrase rugi lepas memiliki sebuah ps3... O0
0

#8
User is offline   MuhammadFirdausAR 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 536
  • Joined: 24-October 08
  • LocationWeekend di Shah Alam..Raya di bota..belajar HAKIKAT di Melaka.

mslpatcher said:

Nak tanya, sesiapa boleh tolong jawab.
Kalau beli XBox 360 ni yg sudah mod, ada waranti kah. Cam na waranti dia. kalau rosak cam na.
Oh ya, aku kalau dapat beli pun, mesti beli kat Kota Kinabalu je.


PS3 skg ni, kalau beli direct dari Sony Centre, ada waranti MALAYSIA.

tolong jawap, please.


setahu gua la, xbox warranty kedai je....samela kalau beli ps3 singapore, dapat warranty kedai je...sebab tu nak selamat, beli je ps3 malaysia..warranty sony malaysia... O0
0

#9
User is offline   MuhammadFirdausAR 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 536
  • Joined: 24-October 08
  • LocationWeekend di Shah Alam..Raya di bota..belajar HAKIKAT di Melaka.

Junpyo said:

ps3 kalo ko sanggup beli game dia yg mahal tu takpe la.. grafik mmg ps3 mng skit.. lgi pakai lcd full hd pakai cable hdmi... rege lebih kurg jer bro.. tp buat msa sekarg bek ko beli x box jer.. balik umah terus leh men game pirates.. Aku br je beli x box 360 Pro minggu pas leh tahan la dia punyer grafik... Men game Prototype fuh best giler... Tapi aku kempunana nak men god of war 3 sbb hanya utuk ps3 ja...

Cd x box skrg lebih byk dari ps 2 jgn risau... ;D


god of war untuk ps3 je sebab xbox xleh nak capai grafiq keupayaan sebanar ps3...dan in future, akan ade banyak lagi game2 superb yang hanya keluar dalam ps3... O0
0

#10
User is offline   Junpyo 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 418
  • Joined: 30-April 09
  • LocationSebelah umah David Beckham
god of war jer huhuhu... Grafik lebih kurg jer bro... X box pon sampai 1080p tau samer dgn ps3... ;D ;D ;D
0

#11
User is offline   MuhammadFirdausAR 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 536
  • Joined: 24-October 08
  • LocationWeekend di Shah Alam..Raya di bota..belajar HAKIKAT di Melaka.
lagi 1, kalau main game original, bole main game online...contoh gua main fifa 10, bolela lawan gamers2 dari seluruh dunia...xpun gamers2 ps3 kat malaysia bole create league n dapatla main liga antara malaysian or asean...so selain main aplikasi yang dah ade dalam game, original game juga ade update..contoh dalam game fifa, lepas transfer windows, lineup team2 yang dah beli or jual pemain, akan berubah ikut keadaan semasa..contoh sebelum transfer window aritu, pandev xde dalam inter milan tapi dalam bulan march ritu, lepas dah update, pandev dah ade dalam inter... O0
0

#12
User is offline   MuhammadFirdausAR 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 536
  • Joined: 24-October 08
  • LocationWeekend di Shah Alam..Raya di bota..belajar HAKIKAT di Melaka.

MuhammadFirdausAR said:

lagi 1, kalau main game original, bole main game online...contoh gua main fifa 10, bolela lawan gamers2 dari seluruh dunia...xpun gamers2 ps3 kat malaysia bole create league n dapatla main liga antara malaysian or asean...so selain main aplikasi yang dah ade dalam game, original game juga ade update..contoh dalam game fifa, lepas transfer windows, lineup team2 yang dah beli or jual pemain, akan berubah ikut keadaan semasa..contoh sebelum transfer window aritu, pandev xde dalam inter milan tapi dalam bulan march ritu, lepas dah update, pandev dah ade dalam inter... O0


dan mengikut kata adik aku yang ade xbox 360 kat australia, kalau nak main game online xbox, kene bayar...tapi main game online ps3, free je bro...
0

#13
User is offline   Junpyo 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 418
  • Joined: 30-April 09
  • LocationSebelah umah David Beckham
Bro jum men FIFA online.. huhuhu best ooo lyn mat saleh men bola... Yup mmg xbox live kena bayar untuk setahun men aku byr dkt dua ratus lebey gak dekat miscrosoft tapi dvdnyer 6 ringgit jer... PS3?..... ;D ;D ;D Yup mmg pandev ader dlm inter... Baru smlm aku men dgn budak uk dia amik inter.. kena belasah aku 3-1 huhuhuhu aku amik MU jer.. peberet aku...
0

#14
User is offline   SOPboy 

  • Free Kick Specialist
  • Group: Members
  • Posts: 1661
  • Joined: 28-July 09
  • Location40m from the goal

MuhammadFirdausAR said:

...dan bile pikir pasal game mahal, memang xdinafikan...pakai bluray, xleh cetak rompak lagi...tapi kene jugak ingat, kalau main dvd game xori untuk xbox, lens cepat rosak..sebab tu la kalau kite perati, game ps2, kerap2 xleh nak load n read..sebab selalu sangat main game pirate...pastu mulela lens rosak...

sebenarnya, lens tu cuma berhabuk je. ada cara diy nak bersihkan lens tu
0

#15
User is offline   Junpyo 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 418
  • Joined: 30-April 09
  • LocationSebelah umah David Beckham
Yup tul tu bro.. Satu lagi saper yg ader xbox 36o tak tau nak setting x box live PM aku... aku sedia membantu...
0

#16
User is offline   whatsupbro 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 979
  • Joined: 25-October 08
Ok.. X360 atau PS3

Dah banyak kali soalan ni keluar.. its down to ur preferrence la.. Library game X360 ngan PS3 lebih kurang same je.. ade yg exclusive utk 360 ade yg exclusive utk PS3...

Skarang ni zaman teknologi yg HD+Connectivity... both consoles ade feature ni.. tapi X360 kene bayar... PS3 plak Free of Charge...

Bab HD plak... dua2 console mmg berkeupayaan utk memaparkan image pada resolusi full HD 1080p... X360 pakai HD DVD and PS3 pakai Bluray.. dalam competition ni mmg PS3 dah menang lame dah..

Games... ni lah kelebihan X360 buat masa ni... Game mmg dah dapat dipiratekan.. mmg convenient utk kite yg berbajet rendah ni... game pon gambor cantek... PS3 plak... game lebih kurang je... ade la certain game yg mmg Blockbuster habis mcm Metal Gear Solid: Guns of Patriot... God of War 3... Uncharted 1 & 2... dan ground breaking game... Heavy Rain... Tapi slacknye... sume game mahal...tapi boleh beli second hand... kalau x mampu nak beli beru..

Pikir mase panjang.. X360 dgn consumernye yg bertambah ramai pi mod console utk main game pirate.. bende ni bakal menyebabkan X360 punye jualan game berkurang dan menyebabkan developer hilang minat utk teruskan buat game exclusive utk X360 pda mase akan datang... jadi pikirkan baik2...

X360 punye life span aku agak dalam 4-5 tahun je lagi... PS3 mungkin akan go byond 10 years.. why? sbb PS2 dah terbukti lifespan dah lebih 10 tahun... Xbox plak dah mati begitu sahaja...

So.. dari sini aku x sarankan mane2 console... just take note ape yg anda rase memberi kebaikan utk anda... Jadilah Pengguna yang Bijak... :D
0

#17
User is offline   syedxsidemana2 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 690
  • Joined: 04-March 09
  • Locationseminggu north pole seminggu south pole
apsal citer kebaikan je
cni citer buruk pasal xbox360
pabila sudah mencapai tahap maksima penggunaan
ada satu penyakit akan melanda console ni
penyakit itu diberi nama
RROD
red rings of death
ada 3 kaler merah di logo xbox yg bulat tu
tu maknanya .. console dah sakit
satu game apebende pun x bole main
kene htr repair betul kan tiang bentuk x kat dlm
aku da htr repair
kene bayo rm500
dlm masa 2 bulan main,kene lagik
skrg ni xbox 360 aku buat potong ikan je..
0

#18
User is offline   SOPboy 

  • Free Kick Specialist
  • Group: Members
  • Posts: 1661
  • Joined: 28-July 09
  • Location40m from the goal
3D PS3 gaming coming via firmware update in 2010

[UPDATE] Japanese electronics giant says all consoles will benefit from stereoscopic depth-of-field technology after downloadable patch.

Sony hasn't treated its aims at fully entering the stereoscopic 3D landscape with much secrecy. At the 2009 Consumer Electronics Show, Sony showed off Polyphony Digital and Evolution's MotorStorm with full depth of field using the emerging 3D display technology. Representatives of the Japanese electronics giant also said in September at a German tech conference that Sony would begin manufacturing a PlayStation 3-compatible 3D Bravia HDTV by the end of 2010.

Posted Image
This would pop out of the screen with 3D glasses.

What's more, Sony reps said that it also plans to integrate the stereoscopic 3D technology directly into the PS3 beginning in 2011 or 2012. Now, Sony has thrown its full corporate weight behind its intent to integrate stereoscopic 3D into the PS3 as part of a presentation given to media and investors today.

As part of a slide titled "5 Key Advantages of PlayStation 3,"Sony said all PS3 units would eventually be given a 3D display mode as part of a future firmware update. The company also said that it will release a line of 3D games that make use of the technology. However, it did not indicate when the firmware update or the 3D-compatible games would come to market.

[UPDATE] Sony's entrance into the stereoscopic 3D market will come sometime next year. Speaking alongside the aforementioned presentation, Sony Computer Entertainment CEO Kaz Hirai confirmed that the PlayStation group will begin enacting its 3D strategy in 2010.

"Next year, in tandem with the Sony 3D TV product launch, PS3 also plans to launch 3D game titles--not just first party, but we are actively supporting third-party software developers 3D game development," Hirai said. "Finally, I'd like to announce here today that all PS3 sold since the 2006 launch will support 3D through firmware update."

"HDMi enables high-quality output of 3D video, and the cell processor's SPU performs video decoding which allow us to support new codecs through a software update," Hirai continued. "As a result, through a network software update, our customers will be able to instantly enjoy 3D games without replacing their existing PS3 consoles."

Aside from new games, Sony has previously indicated that the 3D tech could also work with existing software. At the aforementioned German exhibition, Sony set up the prototype unit with a PS3 showing off existing games, like WipeOut HD, being played in 3D. Company reps said the technology on display was built into the HDTV itself, meaning it would work with preexisting PS3 games and consoles.

http://www.gamespot....tml?sid=6240881
0

#19
User is offline   SOPboy 

  • Free Kick Specialist
  • Group: Members
  • Posts: 1661
  • Joined: 28-July 09
  • Location40m from the goal

syedxsidemana2 said:

apsal citer kebaikan je
cni citer buruk pasal xbox360
pabila sudah mencapai tahap maksima penggunaan
ada satu penyakit akan melanda console ni
penyakit itu diberi nama
RROD
red rings of death
ada 3 kaler merah di logo xbox yg bulat tu
tu maknanya .. console dah sakit
satu game apebende pun x bole main
kene htr repair betul kan tiang bentuk x kat dlm
aku da htr repair
kene bayo rm500
dlm masa 2 bulan main,kene lagik
skrg ni xbox 360 aku buat potong ikan je..

http://fixtheredringofdeath.com/
tapi kalau tak pro, jgn buat. kang jadi lagi teruk nanti
0

#20
User is offline   syedxsidemana2 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 690
  • Joined: 04-March 09
  • Locationseminggu north pole seminggu south pole
tu bukan website org jual buku tuk repair rrod?
aku da try bnyk site tuk repair bende ni
tp suma nya carik duit
ajar separuh je
pastu suh beli buku dia
mampus!
mahal lak tuh
dlm rm120
0

Share this topic:


  • (2 Pages) +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users