Kelab Penyokong Bola Sepak Malaysia: Gaji player Malaysia - Kelab Penyokong Bola Sepak Malaysia

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

Malaysia Power
lipans  : (17 April 2014 - 03:11 PM) ... The committee also approved the proposal to rank the member associations based on their national teams' and clubs’ performance over last four years in AFC competitions. Thirty per cent of points will be allocated for national teams’ performances, while 70 per cent will be for the clubs’ showings.

Upon confirmation of the rankings, the countries ranked 1 to 24 will be eligible to play in the AFC Champions League. Those ranked 25 to 32 will be eligible to participate in the AFC Cup group stage, while the remaining countries ranked between 33 to 47 will be provided an opportunity to play in the AFC Cup play-off stage.
lipans  : (17 April 2014 - 10:25 AM) asian cup 2019 akan jadi 24 team. So takda alasan lagi untuk tidak layak kali ni.
lipans  : (17 April 2014 - 10:25 AM) http://www.aseanfoot...org/v2/?p=16122
Lanun.Land  : (14 April 2014 - 11:26 AM) pertukaran dengan nazmi faiz ke
lipans  : (14 April 2014 - 10:10 AM) pkns nak hazwan bakri....
Lanun.Land  : (13 April 2014 - 02:37 PM) atm semakin di landasan tepat..memburu kejuraan Liga Primer 2015
wandin07  : (12 April 2014 - 10:50 PM) x la..
Lanun.Land  : (12 April 2014 - 03:34 PM) hang baru balik larkin ke wandin?
wandin07  : (12 April 2014 - 02:02 AM) xpa2...next game lwn sabah bagi menang
wandin07  : (12 April 2014 - 02:02 AM) kalah pulak penang mlm ni..
lipans  : (10 April 2014 - 05:26 PM) Akademi Bolasepak Negara Mokhtar Dahari.
Lanun.Land  : (07 April 2014 - 04:35 PM) jom malam ni g selayang... felda vs kedah
wandin07  : (04 April 2014 - 09:58 AM) ak da balik last 2week ago.\
wandin07  : (04 April 2014 - 09:58 AM) x la..
Lanun.Land  : (02 April 2014 - 10:03 AM) wandin.. minggu ni balik penang x
Lanun.Land  : (01 April 2014 - 10:55 AM) uish kompang2
ghost  : (01 April 2014 - 10:42 AM) hehe
ghost  : (01 April 2014 - 10:41 AM) bang barney
wandin07  : (31 March 2014 - 02:37 PM) memasing sibuk kot
wandin07  : (31 March 2014 - 02:36 PM) sejuk jer...
Resize Shouts Area

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Gaji player Malaysia

#1
User is offline   skyjuice 

  • Administrator
  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 2340
  • Joined: 12-June 10
  • LocationKuala Lumpur
dah lama tak update gaji2 player malaysia yang main dalam super league dan international, buat masa sekarang kita dengar safee sali ja paling kaya yang lain ada korang tau?>
“It is the highest form of self-respect to admit our errors and mistakes and make amends for them. To make a mistake is only an error in judgment, but to adhere to it when it is discovered shows infirmity of character.”
0

#2
User is offline   skyjuice 

  • Administrator
  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 2340
  • Joined: 12-June 10
  • LocationKuala Lumpur

“It is the highest form of self-respect to admit our errors and mistakes and make amends for them. To make a mistake is only an error in judgment, but to adhere to it when it is discovered shows infirmity of character.”
0

#3
User is offline   strawhatcrew 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 23-March 12
best jgak topik ni.. wa pon nak tau gak..
0

#4
User is offline   barney 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 76
  • Joined: 21-July 10
kalau bleh update sekali gaji gaji pegawai kat FAM serta elaun jasa mereka
0

#5
User is offline   Merpati Biru 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 133
  • Joined: 05-August 10
  • LocationAdelaide, Australia
Kenapa gaji perlu P&C? Kalau gaji player diberitahu, mesti boleh tarik ramai bakat-bakat muda menyertai career bolasepak.
0

#6
User is offline   barney 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 76
  • Joined: 21-July 10
gaji p&c sebab nak lari tax la
0

#7
User is offline   Merpati Biru 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 133
  • Joined: 05-August 10
  • LocationAdelaide, Australia
Haha. Lari dari income tax. Kalau nak p&c, sekurang-kurangnya umumkanlah gaji purata pemain dalam sesebuah pasukan. Kalau tak silap aku, ada info dari pihak Kelantan bahawa gaji purata pemain mencecah RM12,000 sebulan. Mungkin termasuk gaji pengurusan juga. Info ini aku tak dapat nak sahihkan. Ada terbaca dimana tah.

Kesimpulannya dengan adanya pengumuman nilai gaji purata sesebuah pasukan, sekurang-kurangnya orang ramai sedar akan gaji lumayan yang dimiliki pemain bolasepak. At least itu boleh menjadikan daya tarikan untuk terjun bidang bolasepak. Sekurang-kurangnya kita boleh hakis tanggapan, "kalau bermain bolasepak nak bagi keluarga makan apa".
0

#8
User is offline   strawhatcrew 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 23-March 12
btol2.. nanti makin ramai la bdk2 yg akan becita2 nak jadi pemain bola sepak di masa akan dtg..
0

#9
User is offline   barracudas 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 373
  • Joined: 23-November 08
  • Locationberakas , brunei darussalam

View PostMerpati Biru, on 29 March 2012 - 09:01 PM, said:

Haha. Lari dari income tax. Kalau nak p&c, sekurang-kurangnya umumkanlah gaji purata pemain dalam sesebuah pasukan. Kalau tak silap aku, ada info dari pihak Kelantan bahawa gaji purata pemain mencecah RM12,000 sebulan. Mungkin termasuk gaji pengurusan juga. Info ini aku tak dapat nak sahihkan. Ada terbaca dimana tah.

Kesimpulannya dengan adanya pengumuman nilai gaji purata sesebuah pasukan, sekurang-kurangnya orang ramai sedar akan gaji lumayan yang dimiliki pemain bolasepak. At least itu boleh menjadikan daya tarikan untuk terjun bidang bolasepak. Sekurang-kurangnya kita boleh hakis tanggapan, "kalau bermain bolasepak nak bagi keluarga makan apa".


ku lihat photo dari fb , azidan sarudin dia ada yamaha motorbike , bukan kapcai ya , siap buat pose kat luar stade shah alam .

akmal rizal pnh milik toyota wish , daudsu 3 minggu lalu dia ada accident dekat airport , keretanya pun high class , khalid jamlus dan zainal abidin hassan siap buka restoran sendiri selepas bersara . ni bererti pemain gaji blh kata tinggi , consider mrka kerja utk 90 min dan training utk 4-5 jam sehari , bukan mcm kita , kerja 9-4.30 ( kdg-kala force to stay back , nak claim allowance pun bnyak red tape ) , gaji pun cukup mkn . nak hrp bonus kena minta ehsan tuanku sultan .
Posted Image

SKUAD GEMILANG 2007 , DIKENANG SAMPAI BILA-BILA

Dari Kiri : Hardi Jaffar , Fauzi Nan , Sharunizam Mustapha , Fadzli Saari , Azizon Abdul Kadir ( LAGENDA ) , Khaironisam Sahabuddin
Bawah : Akmal Rizal , Norhafiz Zamani Misbah , Hairuddin Omar , Shukor Adan , Rosdi Talib
0

#10
User is offline   barney 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 76
  • Joined: 21-July 10
dan kalau leh masukan jugak list player yg tak dapat gaji selama 4-5 bulan...
0

#11
User is offline   Merpati Biru 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 133
  • Joined: 05-August 10
  • LocationAdelaide, Australia

View Postbarney_jahat, on 30 March 2012 - 09:57 AM, said:

dan kalau leh masukan jugak list player yg tak dapat gaji selama 4-5 bulan...

Perkara inilah yang membuatkan imej bidang bolasepak tak diminati. Bayangkan pasukan seperti KL yang bermain di liga super tak mampu bayar gaji pemain. Perkara ini akan effect kawan-kawan, family dan kenalan pemain terhadap bidang bolasepak.

Anyway, ada ke gaji minimum untuk bolasepak di Malaysia?
0

#12
User is offline   sorak 

  • Advanced Member
  • Group: Moderators
  • Posts: 41
  • Joined: 25-March 12
gaji purata pemain bolasepak kat malaysia ni, antara 24k-32k bergantung kepada profil player tersebut dan juga pasukan yang diwakili.. sebagai kerjaya yang berasaskan kontrak, gaji yang di tawarkan di float mengikut harga yang berasaskan win-win situation, so susah nak ramalkan betul2, berapa gaji player2 kat malaysia ni.
0

#13
User is offline   Lanun.Land 

  • Panglima
  • Group: Members
  • Posts: 1101
  • Joined: 01-January 09
dan ada juga gaji tak terbayar...
jom sama - sama
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users