Kelab Penyokong Bola Sepak Malaysia: AFC Cup U-22 Championship 2013 Qualifying - Kelab Penyokong Bola Sepak Malaysia

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

Malaysia Power
lipans  : (17 April 2014 - 03:11 PM) ... The committee also approved the proposal to rank the member associations based on their national teams' and clubs’ performance over last four years in AFC competitions. Thirty per cent of points will be allocated for national teams’ performances, while 70 per cent will be for the clubs’ showings.

Upon confirmation of the rankings, the countries ranked 1 to 24 will be eligible to play in the AFC Champions League. Those ranked 25 to 32 will be eligible to participate in the AFC Cup group stage, while the remaining countries ranked between 33 to 47 will be provided an opportunity to play in the AFC Cup play-off stage.
lipans  : (17 April 2014 - 10:25 AM) asian cup 2019 akan jadi 24 team. So takda alasan lagi untuk tidak layak kali ni.
lipans  : (17 April 2014 - 10:25 AM) http://www.aseanfoot...org/v2/?p=16122
Lanun.Land  : (14 April 2014 - 11:26 AM) pertukaran dengan nazmi faiz ke
lipans  : (14 April 2014 - 10:10 AM) pkns nak hazwan bakri....
Lanun.Land  : (13 April 2014 - 02:37 PM) atm semakin di landasan tepat..memburu kejuraan Liga Primer 2015
wandin07  : (12 April 2014 - 10:50 PM) x la..
Lanun.Land  : (12 April 2014 - 03:34 PM) hang baru balik larkin ke wandin?
wandin07  : (12 April 2014 - 02:02 AM) xpa2...next game lwn sabah bagi menang
wandin07  : (12 April 2014 - 02:02 AM) kalah pulak penang mlm ni..
lipans  : (10 April 2014 - 05:26 PM) Akademi Bolasepak Negara Mokhtar Dahari.
Lanun.Land  : (07 April 2014 - 04:35 PM) jom malam ni g selayang... felda vs kedah
wandin07  : (04 April 2014 - 09:58 AM) ak da balik last 2week ago.\
wandin07  : (04 April 2014 - 09:58 AM) x la..
Lanun.Land  : (02 April 2014 - 10:03 AM) wandin.. minggu ni balik penang x
Lanun.Land  : (01 April 2014 - 10:55 AM) uish kompang2
ghost  : (01 April 2014 - 10:42 AM) hehe
ghost  : (01 April 2014 - 10:41 AM) bang barney
wandin07  : (31 March 2014 - 02:37 PM) memasing sibuk kot
wandin07  : (31 March 2014 - 02:36 PM) sejuk jer...
Resize Shouts Area

  • (4 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

AFC Cup U-22 Championship 2013 Qualifying Mampukah Skuad Harimau Muda mara ke Pusingan Akhir

#41
User is offline   Kenji_37 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 133
  • Joined: 13-December 09
  • Locationbilik aku
aku rasa bebudak SSBJ dan HM patut tengok ni. kurang kurang diorang ada la idea skit camna nak support kawan dan pegang bola lama skit. bukan suruh main cam barca, tapi guna idea barca ni dalam permainan so boleh pegang bola lama skit


0

#42
User is offline   kaiser 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 91
  • Joined: 11-December 08
U-19 squad for AFC U-22 Championship qualifiers named

The Japan Under-19 squad to play in the qualifiers for the AFC Under-22 Championship in Indonesia was announced on Monday.

Playing in Group E, Japan will meet Macau on July 5, Singapore on July 7, Timor Este on July 10 and hosts Indonesia on July 12 before playing Australia on July 15.
The top two finishers from each group plus the best third-placed team among the seven groups will qualify for the finals next year.

Squad:
Goalkeepers—KUSHIBIKI Masatoshi (Shimizu S-Pulse), SUGIMOTO Daichi (Kyoto Sanga), NAKAMURA Kosuke (Kashiwa Reysol U-18)
Defenders—MATSUBARA Ken (Oita Trinita), YAMANAKA Ryosuke (Kashiwa Reysol), INUKAI Tomoya (Shimizu S-Pulse), SUZUKI Ryuga (Kashima Antlers), KAWAGUCHI Naoki (Albirex Niigata), IWANAMI Takuya (Vissel Kobe), UEDA Naomichi (Ozu High School)
Midfielders—TANABE Ryota (Nagoya Grampus), KUMAGAI Andrew (Yokohama F. Marinos), HIROTA Ryuji (FC Gifu), HASHIMOTO Kento (FC Tokyo), ARANO Takuma (Consadole Sapporo), NOTSUDA Gakuto (Sanfrecce Hiroshima youth), AKINO Hiroki (Kashiwa Reysol U-18), MATSUMOTO Masaya (JFA Academy Fukushima)
Forwards—WATARI Daiki (Giravanz Kitakyushu), SUZUKI Musashi (Albirex Niigata)
Coach—YOSHIDA Yasushi (Japan)

p/s .. lagi dashyat.. pakai u19 je... siap ad yg kat sekolah tggi lg huhu
0

#43
User is offline   barracudas 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 373
  • Joined: 23-November 08
  • Locationberakas , brunei darussalam
aussie pun pakai u-19 je , utk peperation ke afc u-19 championship kat uae hujung thun ni . jepun pun hntar u-19 je . korea plak hntar university team . kan ku dah kata , nilah persamaan the 3 big kings of asia football . org suruh hntar u22 , diorang hntar u19 . see the difference ?

rsanya , klau aussie dan jepun lyk tanpa perlu peluh bnyak , blh tgk betapa jauhnya youth devlepoment antara kedua2 ngra dgan lain ngra kat kumpulan tersebut . nsib baik msia di kumpulan lain , dan blh bagi fight yg cukup baik vs korea . and now to finish the job dgan myanmar ni .
Posted Image

SKUAD GEMILANG 2007 , DIKENANG SAMPAI BILA-BILA

Dari Kiri : Hardi Jaffar , Fauzi Nan , Sharunizam Mustapha , Fadzli Saari , Azizon Abdul Kadir ( LAGENDA ) , Khaironisam Sahabuddin
Bawah : Akmal Rizal , Norhafiz Zamani Misbah , Hairuddin Omar , Shukor Adan , Rosdi Talib
0

#44
User is offline   jabidi 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 70
  • Joined: 03-June 12
Perbezaan umur antara 19 dan 22 tak jauh. Tapi dari segi bakat dan skill rasanya, walaupun pemain Japan bawah 19, jauh mengatasi pasukan-pasukan lain dalam kumpulan E. Begitu juga Socceroose, kalau pasukan yang bakal bertanding ni dah layak ke pusingan akhir U-19, Indonesia, Singapura dan Macau peluangnya amat tipis kerana negara-negara dalam kumpulan E terutama Singapura dan Indonesia, tidak mampu membawa masuk pemain-pemain naturalisasi kerana faktor usia, logistik serta birokrasi di mana pemain-pemain ini masih menanti peluang untuk beraksi dengan pasukan kebangsaan negara masing-masing.

Peluang host Indonesia untuk diberi laluan seperti yang dinikmati Myanmar apabila bertemu Korea Selatan tempoh hari kemungkinan besar tidak akan berlaku kerana Jepun dan Australia juga mahu layak untuk mengekalkan reputasi mereka sebagai antara pasukan-pasukan handalan bolasepak Asia.
0

#45
User is offline   ikhwanii 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 202
  • Joined: 20-October 08
  • LocationJohor Bharu

View Postbarracudas, on 01 July 2012 - 12:58 AM, said:

aussie pun pakai u-19 je , utk peperation ke afc u-19 championship kat uae hujung thun ni . jepun pun hntar u-19 je . korea plak hntar university team . kan ku dah kata , nilah persamaan the 3 big kings of asia football . org suruh hntar u22 , diorang hntar u19 . see the difference ?

rsanya , klau aussie dan jepun lyk tanpa perlu peluh bnyak , blh tgk betapa jauhnya youth devlepoment antara kedua2 ngra dgan lain ngra kat kumpulan tersebut . nsib baik msia di kumpulan lain , dan blh bagi fight yg cukup baik vs korea . and now to finish the job dgan myanmar ni .


Skuad Youth u18 Albirex Niigata datang Singapore belasah kelab2 S-League selamba jer...

Ingin melabur EMAS tapi kekurangan modal??? Ada jalannya, insyaAllah


Selamat Berjuang Team Harimau Muda pada kelayakan AFF u22
0

#46
User is offline   real_relawan 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 199
  • Joined: 29-October 08
setelah dicongak2 peluang malaysia untuk layak ke Pusingan Akhir u-22, rasa chance tu 50-50...

Seandainya MALAYSIA menang hatta 1-0, 2-1 keatas Myanmar, automatik kita akan layak....

tapi seandainya kita seri, banyak perkiraan boleh berlaku. dengan peraturan hanya 1 pasukan no.3 terbaik, kini kita masih ada lagi chance...;

berikut pasukan no.3 pasukan group lain... (dengan mata & jaringan ditolak pasukan yg berada di bawah tidak akan diambil kira berdasarkan syarat AFC)

Kumpulan A- Oman atau India & mungkin boleh jadi UAE berpotensi.. jadi nombor 3 grup ni boleh sampai 7 point

Kumpulan B- Kryzystan no.3.. paling kuat 5/6 point.. jadik dah out...

Kumpulan C- masih belum dpt ditentukan , mungkin game selepas harini kita boleh congak

Kumpulan D- Yemen(7point) dengan defisit jaringan +1

Kumpulan E- belum dijalankan

Kumpulan F- dah out... laos paling potensi 6point

Kumpulan G- Malaysia or Myanmar..... boleh 7 point... setakat ini seandainya Myanmar kalah sekalipun dgn Malaysia, myanmar masih berpotensi berada kedudukan paling atas antara pasukan no.3 terbaik.

setelah dicongak ancaman pasukan no.3 paling merbahaya adalah dtg dari Group A...... group E yg belum dijalankan mungkin bahaya juga, mereka boleh atur2 keputusan bagi melayakkan 3pasukan utk pergi sebab keputusan group lain semua dah tau kedudukannya...
Posted Image
mulanya hero ini bertapak...!!!

YA.. ALLAH..!!! ENGKAU HANCURKANLAH ISRAEL...
0

#47
User is offline   ikhwanii 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 202
  • Joined: 20-October 08
  • LocationJohor Bharu
Memandangkan Shahrul Saad digantung 1 perlawanan kerana 2 kad kuning,
barisan kemungkinan lawan Myanmar nanti

---------------Izham---------------
Amin---Fandi---Fadhli---Ashri CC
W.Zack---Irfan---Gary---Zaharul
--------------Thamil---------------
-------------Rozaimi---------------

Nazirul Naim pun boleh main RB/LB kan?
Kalau 1st half Nazmi F. masuk instead of Thamil pun OK jugak untuk kita
serap serangan Myanmar dan buat counter attack, 2nd half baru masukkan
Thamil dan Azriff N.H ker. 1st Half dapat 0-0 dah kira satu kejayaan.

Memang adv. OKS ada player2 versatile macam Fandi,Nazirul Naim, Ashri CC ni.
BOleh main defence dan Flanker, Kiri dan Kanan.

Memandangkan ini last game, player main aggresive sikit pun takpa, setakat kat
Kuning takda hal, jangan dapat kad Merah dah la takut nanti FINAL AFC u22 tahun
depan kena gantung perlawanan pulak.

Dengan Aussie / Japan hantar skuad u19 beri adv. kepada Indonesia untuk curi 1-2 mata
walaupun mungkin sukar bagi Indonesia untuk layak secara auto tapi 3rd sport with
xtra points boleh dicapai. So, misi WAJIB menang untuk skuad Harimau MUDA kita.
InsyaAllah.

Ingin melabur EMAS tapi kekurangan modal??? Ada jalannya, insyaAllah


Selamat Berjuang Team Harimau Muda pada kelayakan AFF u22
0

#48
User is offline   ikhwanii 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 202
  • Joined: 20-October 08
  • LocationJohor Bharu

View Postreal_relawan, on 01 July 2012 - 10:09 AM, said:

setelah dicongak2 peluang malaysia untuk layak ke Pusingan Akhir u-22, rasa chance tu 50-50...

Kumpulan G- Malaysia or Myanmar..... boleh 7 point... setakat ini seandainya Myanmar kalah sekalipun dgn Malaysia, myanmar masih
berpotensi berada kedudukan paling atas antara pasukan no.3 terbaik.


setelah dicongak ancaman pasukan no.3 paling merbahaya adalah dtg dari Group A...... group E yg belum dijalankan mungkin bahaya juga,
mereka boleh atur2 keputusan bagi melayakkan 3pasukan utk pergi sebab keputusan group lain semua dah tau kedudukannya...


yea, Myanmar akan menghadapi kita dengan pengetahuan bahawa jika mereka SERI sekalipun mereka layak AUTOmatik,
jika mereka KALAH sekalipun mereka masih berpeluang sebagai 3rd placing terbaik sedangkan kita hanya
mencari KEMENANGAN. Ini perbezaan yang nyata. Maknanya dalam minda diorang pun nanti akan ada sedikit kelegaaan
yang boleh memakan diri kerana ada ruang untuk membuat kesilapan.
Jadi diharapkan HM dapat ambil kesempatan ni.

Ingin melabur EMAS tapi kekurangan modal??? Ada jalannya, insyaAllah


Selamat Berjuang Team Harimau Muda pada kelayakan AFF u22
0

#49
User is offline   jabidi 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 70
  • Joined: 03-June 12

View Postikhwanii, on 01 July 2012 - 10:42 AM, said:

yea, Myanmar akan menghadapi kita dengan pengetahuan bahawa jika mereka SERI sekalipun mereka layak AUTOmatik,
jika mereka KALAH sekalipun mereka masih berpeluang sebagai 3rd placing terbaik sedangkan kita hanya
mencari KEMENANGAN. Ini perbezaan yang nyata. Maknanya dalam minda diorang pun nanti akan ada sedikit kelegaaan
yang boleh memakan diri kerana ada ruang untuk membuat kesilapan.
Jadi diharapkan HM dapat ambil kesempatan ni.



Jadi hipotesis mengandaikan bahawa FA Myanmar akan menghubungi FAM supaya kedua-dua pasukan cuma menghabiskan perlawanan dengan hanya showboating di atas padang untuk suatu win-win situation yang mana keputusannya akan menyaksikan Myanmar layak secara automatik dan Harimau Muda ke pusingan akhir melalui diduksi matematik. Adakah hipotesis akan menjadi teori? Kita harap tidak kerana daripada siri-siri perlawanan sebelum ini Malaysia ternyata lebih kuat daripada Myanmar kecuali perlawanan Myanmar lawan Korea Selatan di mana kita semua telah membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan sebuah konspirasi. Tidak dapat tidak pasukan bimbingan Ong Kim Swee perlu menang dalam percaturan terakhir ini.
0

#50
User is offline   kaiser 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 91
  • Joined: 11-December 08
out of topic jap ...
mybe lu org semua dh kenal lama rozaimi ni.. tp aku ,,
~game sabah vs malaysia ari tu 1st time aku tgk dia men walau hnya tgk kt utube kehkeh ..



rozaimi no 29 ..
~ minit 4.11, nice skill dari rozaimi perdayakan wan zack.. mse ni la fans kata dia ayam kan wan zack ..
~ minit 4.55 nice turning dari rozaimi ..
0

#51
User is offline   real_relawan 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 199
  • Joined: 29-October 08
setakat ni 8 PASUKAN DAH LAYAK... tinggal

1. China PR
2. Iran
3. Jordan
4. Kuwait
5. North Korea
6. Saudi Arabia
7. Syria
8. Uzbekistan
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16. HOST

KUMP. YANG BERPELUANG NO.3 TERBAIK
KUMP.A (perebutan antara Iraq, UAE, India & Oman).... last game Iraq-UAE, India-Oman, tapi kalau India & Oman seri.... Iraq & UAE akan layak... malah keputusan seri India & Oman akan menjerumuskan diri ke lembah penyingkiran... nak layak no.3 terbaik pun xdpt sb dah seri..

KUMP. D- Yemen (7point, +1)

KUMP. E - masih belum beraksi... masih boleh mengatur supaya 3 team dari grup ini layak

KUMP. G - Korea rasa mcm dah layak......... Malaysia or Myanmar.... kalo Malaysia menang, Malaysia layak, Myanmar masih berpeluang utk no.3 terbaik. kalo seri pulak, mungkin Malaysia berpeluang no.3 terbaik.... tapi kalau Malaysia kalah... good bye... Myanmar & Korea ke Pusingan Akhir.


lain2 dari kumpulan yg xdisebutkan maknanyer dah out
Posted Image
mulanya hero ini bertapak...!!!

YA.. ALLAH..!!! ENGKAU HANCURKANLAH ISRAEL...
0

#52
User is offline   izham2 

  • Ahli HMC dari 2008~skrg.
  • Group: Members
  • Posts: 926
  • Joined: 11-October 08
  • LocationTaman Melati,KL.
Dah lama aku tak post kat sini,

Aku rasa kes Myanmar guna player lebih umur tu boleh dijadikan sebagai satu serangan Psychology terhadap pemain Myanmar, kalau Myanmar didapati berslaah, AUTOMATIKA, MYANMAR TERSINGKIR KERANA MELANGGAR PERATURAN,


*tapi xtaw la kut2 ada tangan2 ghaib yg selmatkan Myanmar ke nanti

Posted Image
0

#53
User is offline   kaiser 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 91
  • Joined: 11-December 08
Semasa batch zaquan & aidil, kita pernah bertemu myanmar pada 2006 AFC YOUTH CHAMPIONSHIP QUALIFICATION(GROUP 9)

Team Pts Pld W D L GF GA GD
Malaysia 3 2 1 0 1 4 3 +1
Myanmar 3 2 1 0 1 3 4 −1
Brunei 0 0 0 0 0 0 0 0

2005-12-12
Malaysia 4 – 2 Myanmar Kuala Lumpur, Malaysia

2005-12-16
Myanmar 1 – 0 Malaysia Thuwunna, Myanmar

~ misi balas dendam myanmar untuk menafikan hak malaysia untuk layak ke afc u22 2013..
lupakan hal overage player2 myanmar yg masih x tahu btul ke tidak ..
ini misi hidup mati kedua2 pasukan..! moga berjaya MALAYSIA !!
0

#54
User is offline   narcosub21 

  • Rakyat Jelata
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 13-June 12
kalau boleh msia score 2 gol awal hari ni...

pastu supporter myanmar kat stadium mungkin akan baling objek ke padang/player
(macam wc qualifier myanmar vs oman hari tu)... memaksa perlawanan di suspend kan...
hehehe.
0

#55
User is offline   Bebola7 

  • Rakyat Jelata
  • View gallery
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 02-July 12
harap malaysia dapat menjaringkan gol seawal minit permainan seperti game sebelum ni..
dan mungkinkah Rozaimi akan hatrik lagi kali ni dan malaysia mancatat kemenangan 4-0 seperti Spain vs Italy? :P
0

#56
User is offline   Tagah 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 176
  • Joined: 15-July 10
Apasal takdak sapa2 post lepas tersungkur ngan Myanmar nih..takdak mood ka?
Secara keseluruhannya w'pun tersingkir persembahan dorang taklah terok sgt.
Kegagalan mengambil kesempatan utk curi 1 mata atas Korea merupakan kesilapan pertama mrk.
Keadaan nampak sukar bila Myanmar pulak boleh seri dgn Korea.
Utk menang atau seri dgn Myanmar di tempat dorang bukan mudah..sejarah dah membuktikan.
Kelebihan sbg tuan rumah membolehkan Myanmar mengiringi Korea ke final, itu saja.
Selepas Myanmar seri dgn Korea, aku dah tak letak harapan tinggi dan cuma berharap Msia boleh kutip 1 mata shj bg teruskan persaingan ditempat ke-3.

Tapi bg aku kesilapan terbesar adalah dr FAM yg memasukkan HMA dlm Liga S.
Tiada peningkatan permainan dari HMA berbanding masa berguru di Slovakia.
0

#57
User is offline   real_relawan 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 199
  • Joined: 29-October 08
ikut komer ler....


http://www.the-afc.c...2013-qualifiers

Posted Image



kalo benda ni jadik kenyataan, mungkin kita dah create musuh baru lepas singapore & indo... hhehe... apapun, kita pegang pada rules... rules tetap rules... samada kita layak atau tidak....
Posted Image
mulanya hero ini bertapak...!!!

YA.. ALLAH..!!! ENGKAU HANCURKANLAH ISRAEL...
0

#58
User is offline   kaiser 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 91
  • Joined: 11-December 08
lupakan kekecewaan ini, mungkin ada hikmah di sebalik semua ni..
mana tahu tiba2 asian game 2014 diorg perform ..

anyway, target terbaru hanyalah S-LEAGUE & JAVA CUP
yup.. java cup akan disertai HMA dan bukan senior team..
hope skrg RG pnye skuad dapat join tournament NEHRU CUP kat india
0

#59
User is offline   fakhrulrz 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 94
  • Joined: 11-September 09
Sebak rasanya apabila melihat pemain skuad B-22 negara duduk kecewa di bangku simpanan sejurus wisel penamat aksi terakhir Kelayakan Piala Asia B-22 2013 bertemu Myanmar di Stadium Thuwunna, malam kelmarin yang menyaksikan kita tewas 1-2.

Kekalahan itu menyebabkan impian kita ke final Piala Asia B-22 2013, tahun depan musnah. Umum mengetahui barisan Harimau Muda gagal menamatkan saingan kelayakan Kumpulan G itu di dua tangga teratas, namun saya begitu mengharapkan kita tetap akan layak dengan ‘mencuri’ slot diraih Myanmar itu. Oleh itu Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) perlu bersungguh-sungguh membuat bantahan kepada pihak Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) membatalkan penyertaan Myanmar di kejohanan itu yang didakwa gagal mengikut peraturan apabila membariskan beberapa pemain lebih usia 21 tahun.
B-22 perlu diberi pujian

Carian di Internet membuktikan penjaring dua gol mereka malam kelmarin, Kaung Si Thu sudah berusia 25 tahun, kapten Kyaw Zayar Win 24 tahun, Thet Naing 23 tahun dan yang melampaunya Ye Zaw Htet Aung pula sudah mencecah usia 26 tahun.

Jadi tak ralat sangat apabila melihat barisan Harimau Muda kita yang hanya dibarisi 10 pemain 21 tahun, lima pemain 20 tahun, empat pemain 19 tahun, tiga pemain 18 tahun dan seorang pemain 16 tahun, tampak tenggelam di hadapan gegak gempita 28,000 penyokong tuan rumah.

Apa pun pujian perlu diberi kepada barisan skuad B-22 negara yang sepatutnya mampu mengikat Korea Selatan pada aksi sulung 23 Jun lalu, hari pertama saya tiba di Yangon. Cuma tiga gol dilepaskan pada babak pertama menjadi pemusnah biarpun A Thamil Arasu berjaya membalas dua gol. Kita tewas 2-3.
Sentuhan Rozaimi Abd Rahman, anak Bongawan, Sabah, paling mencuri tumpuan apabila dia meledak empat gol ketika kita membelasah Filipina 7-0, dua gol ketika membenam Taiwan 4-2, hatrik ketika menewaskan Vietnam 3-0 dan melengkapkan gol ke-10 peribadi menerusi sepakan penalti ketika bertemu Myanmar, malam kelmarin.

Korea, Myanmar berpakat

Saya dan rakan-rakan yang membuat liputan di Yangon sudah pun menghidu satu pakatan dilakukan selepas menonton perlawanan ketiga membabitkan Myanmar bertemu Korea Selatan berkesudahan seri 0-0, 28 Jun lalu.

Ternyata pada perlawanan itu, Korea Selatan beberapa kali berpeluang menjaringkan gol tetapi sengaja tidak mahu dilakukan kerana perlu beri satu mata kepada Myanmar. Tak terkejut pun kerana jurulatih Myanmar, Park Seong Hwa dari Korea Selatan.

Akhirnya rasa ralat juga kenapa FAM langsung tak bersungguh membida sebagai tuan rumah saingan kelayakan ini, yang saya pasti sudah tentu kita boleh mara dengan mudah andai beraksi di depan penyokong sendiri. Sekarang lihatlah akibatnya.

Hanya satu cara untuk FAM menebus kembali 'dosa' itu iaitu dengan bersungguh-sungguh membuat bantahan rasmi kepada AFC berhubung salah laku pasukan Myanmar. Jika tidak, seluruh warga bola sepak Malaysia akan terus diselubungi rasa kecewa.

Sekian.

Sumber
0

#60
User is offline   real_relawan 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 199
  • Joined: 29-October 08
didlm wikipedia tulis Kyaw Zayar Win ada 2 orang.. Di Senior team main utk kelab Ayeyawady. Di team U23 tulis kelab Kanbawza... tetapi kalau lihat foto, memang yang main Kanbawza adalah pemain yang lawan Malaysia U22 tu... mlm ini dia beraksi di Liga Singapore & didaftarkan umur 24 thn..

foto dibawah adalah foto skuad b22 myanmar ketika menentang malaysia u22 & dibawahnya pula adalah foto terkini skuad Kanbawza tahun 2012, LIHAT MUKA PEMAIN NO.7, ADALAH SAMA & DIA ADALAH KYAW ZAYAR WIN, dibawah sekali adalah komen twitter dari espnstar yang mengatakan Kyaw Zayar Win didaftarkan berumur 24 tahun di Liga Singapore... Jadi secara teori & fizikalnya, Kyaw Zayar Win yg menentang Malaysia aritu adalah dari skuad Kanbawza...

setakat ini saja foto yg dpt diberikan, info mengenai umur & pemain2 Myanmar begitu terhad dlm internet... mungkin mereka dah merancang rapi sejak dulu lagi mengenai over aged player...

lagi banyak pendedahan, lagi baik

kalo boleh sesapa cari "Kyaw Zayar Win" versi kelab Ayeyawady...

Posted Image
Posted Image
mulanya hero ini bertapak...!!!

YA.. ALLAH..!!! ENGKAU HANCURKANLAH ISRAEL...
0

Share this topic:


  • (4 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users