Kelab Penyokong Bola Sepak Malaysia: Kempen Kosong 1.0 - Kelab Penyokong Bola Sepak Malaysia

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

Malaysia Power
lipans  : (17 April 2014 - 03:11 PM) ... The committee also approved the proposal to rank the member associations based on their national teams' and clubs’ performance over last four years in AFC competitions. Thirty per cent of points will be allocated for national teams’ performances, while 70 per cent will be for the clubs’ showings.

Upon confirmation of the rankings, the countries ranked 1 to 24 will be eligible to play in the AFC Champions League. Those ranked 25 to 32 will be eligible to participate in the AFC Cup group stage, while the remaining countries ranked between 33 to 47 will be provided an opportunity to play in the AFC Cup play-off stage.
lipans  : (17 April 2014 - 10:25 AM) asian cup 2019 akan jadi 24 team. So takda alasan lagi untuk tidak layak kali ni.
lipans  : (17 April 2014 - 10:25 AM) http://www.aseanfoot...org/v2/?p=16122
Lanun.Land  : (14 April 2014 - 11:26 AM) pertukaran dengan nazmi faiz ke
lipans  : (14 April 2014 - 10:10 AM) pkns nak hazwan bakri....
Lanun.Land  : (13 April 2014 - 02:37 PM) atm semakin di landasan tepat..memburu kejuraan Liga Primer 2015
wandin07  : (12 April 2014 - 10:50 PM) x la..
Lanun.Land  : (12 April 2014 - 03:34 PM) hang baru balik larkin ke wandin?
wandin07  : (12 April 2014 - 02:02 AM) xpa2...next game lwn sabah bagi menang
wandin07  : (12 April 2014 - 02:02 AM) kalah pulak penang mlm ni..
lipans  : (10 April 2014 - 05:26 PM) Akademi Bolasepak Negara Mokhtar Dahari.
Lanun.Land  : (07 April 2014 - 04:35 PM) jom malam ni g selayang... felda vs kedah
wandin07  : (04 April 2014 - 09:58 AM) ak da balik last 2week ago.\
wandin07  : (04 April 2014 - 09:58 AM) x la..
Lanun.Land  : (02 April 2014 - 10:03 AM) wandin.. minggu ni balik penang x
Lanun.Land  : (01 April 2014 - 10:55 AM) uish kompang2
ghost  : (01 April 2014 - 10:42 AM) hehe
ghost  : (01 April 2014 - 10:41 AM) bang barney
wandin07  : (31 March 2014 - 02:37 PM) memasing sibuk kot
wandin07  : (31 March 2014 - 02:36 PM) sejuk jer...
Resize Shouts Area

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Kempen Kosong 1.0

#1
User is offline   oll_tomp 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 14
  • Joined: 08-July 10
Assalamuailakum ramai dari kita yang mengeluh apabila FAM mengambil tindakan tidak mengemukakan bantahan kepada AFC berkenaan dengan manipulasi umur pemain yang dilakukan oleh myanmar..

ketika ini sudah berpuluh-puluh memorandum dihantar kepada FAM sejak dari zaman kesuraman bolasepak malaysia lagi. tapi apakah tindakan yang dibuat oleh FAM. tiada apa tindakan pun... FAM tetap dikendalikan oleh orang-orang lama... dari presiden sehinggalah ke ahli jawatankuasa.. jadi apakah memorandum sahaja sudah cukup... apa yang peminat-peminat bolasepak malaysia boleh lakukan untuk menyedarkan FAM...berdemo sudah memorandum pun sudah malahan ada yang menggodam laman web FAM tapi FAM masih lagi menjadi badan ekslusif kelompok-kelompok tertentu...

saya sebagai salah seorang penyokong tegar pasukan bolasepak malaysia ingin mencadangkan kempen yang diberi nama KOSONG 1.0 kepada semua penyokong bolasepak tempatan baik penyokong negeri mahupun penyokong pasukan kebangsaan.. kempen ini menggerakkan semua penyokong untuk mengosongkan semua perlawanan liga super , persahabatan antarabangsa , piala malaysia... malahan semua kejohanan yang dianjurkan oleh FAM... kempen ini semestinya dapat menyedarkan kepimpinan FAM bahawa semua penyokong bolasepak tempatan sudah muak dengan kepimpinan FAM... kantung FAM pun sudah semestinya menyusut dengan kempen ini.... kempen ini hendaklah berjalan sehingga presiden dan semua ahli jawatankuasa FAM meletak jawatan...
1

#2
User is offline   tigeruppercut 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 113
  • Joined: 14-July 10
aku dah lama buat kempen ni... hehehe...
0

#3
User is offline   onemission 

  • Rakyat Jelata
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 04-May 12

View Posttigeruppercut, on 09 July 2012 - 01:22 PM, said:

aku dah lama buat kempen ni... hehehe...


aku pun sama...huhuhuhu
0

#4
User is offline   fakhrulrz 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 94
  • Joined: 11-September 09
good idea bro... kene uar-uarkan dijaringan sesawang yg lain ni... nnt aku cb usahakan...
0

#5
User is offline   jabidi 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 70
  • Joined: 03-June 12
Sanggup kah kita melakukannya lebih-lebih lagi dalam kejohanan AFF Suzuki Cup 2012 pada hujung tahun, memandangkan AFF serta FAM nampak seperti merencanakan jadual perlawanan supaya stadium penuh? Sanggupkah kita membiarkan hanya penyokong-penyokong Singapura, Indonesia dan barangkali Myanmar saja memenuhi stadium kita?
0

#6
User is offline   lipans 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 73
  • Joined: 28-December 09
kita pernah kosongkan stadium. berapa sangat yg datang stadium ketika zaman gelap bolasepak kita dulu. Tapi sebab tak ramai yang mengikuti bolasepaklah yang menyebabkan takhta presiden masih kekal sampai sekarang. Ada baginda kisah kewujudan penyokong waktu tu? Ada fam kisah apa yang peminat semua mahukan? Takde... sebabnya suara penyokong-penyokong terlalu sedikit. takda tekanan langsung nak dengar kata-kata mereka.

Ya, kalau kita pergi stadium ramai-ramai akan tambah duit kepada fam. Makin buncit mereka. Tapi kita juga menambah tekanan kepada mereka. Semakin ramai datang stadium, semakin ramai peminat muncul dan semakin besar expectation kepada fam.
0

#7
User is offline   aressandro10 

  • Hulubalang
  • Group: Members
  • Posts: 978
  • Joined: 19-August 09
  • LocationMiddle Malaysia
laa... selama ni tak cukup kosong lagi ke....

dah lama dah kosong ..takde effect pon....


apa kata kita buat reverse psychology dan tukar kepada PENUH 1.0...


di samping dapat mengekalkan kesetiaan pada team kesayanngan dan tambah sumber pendapatan industri yg memang dah nazak, kita dapat bagi pressure in numbers kepada FAM.....

selama ni FAM boleh buat tak kisah sebab takde org pon yg buat cam kesah...
Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man

Imagine all the people
Sharing all the world

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one
0

#8
User is offline   sorak 

  • Advanced Member
  • Group: Moderators
  • Posts: 41
  • Joined: 25-March 12

View Postaressandro10, on 16 July 2012 - 11:33 PM, said:

laa... selama ni tak cukup kosong lagi ke....

dah lama dah kosong ..takde effect pon....


apa kata kita buat reverse psychology dan tukar kepada PENUH 1.0...


di samping dapat mengekalkan kesetiaan pada team kesayanngan dan tambah sumber pendapatan industri yg memang dah nazak, kita dapat bagi pressure in numbers kepada FAM.....

selama ni FAM boleh buat tak kisah sebab takde org pon yg buat cam kesah...


setuju dengan PENUH 1.0, tetapi...

amat-amat-amat lah susah nak satukan kepala semua orang untuk beri tekanan pada FAM ni.. sekarang kalau tgk TSAM sendiri pun tak boleh nak lawan ngan geng2 dalam FAM ni.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users